Onze Steaks

BLACK ANGUS

Australisch Black Angus vlees is van hoge kwaliteit. De ribeye van de Black Angus is fantastisch als steak of in zijn geheel bereid. De marmering van de ribeye zorgt voor smaakvol vlees dat mals blijft. Een ribeye van de grill heeft niet meer nodig dan wat zout en peper. Ook de entrecôte is vol van smaak, minder gemarmerd, met een zeer smaakvolle vetrand die mee wordt gegrilld.


GRAIN FED

Voor een periode van 26 maanden graast het vee op de uitgestrekte vlaktes, waarna ze worden ondergebracht in een zogenaamde feedlot. Met een nauwkeurig samengesteld dieet met als hoofdbestanddeel graan, aangevuld met natuurlijke bestanddelen als gras en maïs wordt het vee minimaal 120 dagen afgemest. Dit speciale voedingspatroon zorgt voor een ‘vermarmering’ van het vlees, wat bijdraagt aan de superieure malsheid en rijke smaak.


Een deel van de runderen wordt niet 120 maar liefst 200 dagen graangevoerd afgemest. Dit zorgt voor meer intramusculair vet waardoor een dichtere marmering wordt verkregen. Deze ‘top line’ is extra bijzonder doordat hiervoor alleen het smaakvolste ras, puur Black Angus rund, wordt gebruikt.


OSSENHAAS

De ossenhaas is de meest malse spier; een 'werkloze' langgerekte spier die uitloopt op een punt . De spier doet weinig tot niets en is daarom bijzonder mals.

De ossenhaas heeft weinig marmering. De smaakontwikkeling van de ossenhaas is beperkt omdat de spier niet actief is. Waardeer het om zijn malsheid en niet om het smaakpallet.WAGYU (100% import! van Wagyu farms die de traditionele methodes en regels hanteren)

Wagyu is de naam van een runderras, bekend door zijn zeer exclusieve en smaakvolle rundvlees. ‘Wagyu’ is het Japanse woord voor ‘koe’, want dat is precies wat het is: een Japanse koe.

Rijke historie
Het vlees van de Wagyu heeft zijn oorsprong in Japan, en het eten ervan was vroeger alleen voorbehouden aan de keizer. Het eten van vlees was in het Aziatische land namelijk iets wat alleen de elite zich kon veroorloven. Na de oorlog is het eten van Wagyu ook verspreid onder de ‘gewone burgers’. En sinds enkele jaren is dit vlees ook verkrijgbaar over de hele wereld.


QUALITY GRADE

Marmering staat voor de fijne witte vetadertjes die door het vlees lopen. De marmering is verdeeld in vijf grades, des te hoger de grade des te beter de marmering. De vijf grades worden bepaald aan de hand van de Japanse Beef Marbling Standard, die van 1 tot 12 loopt.

Grade 5: Excellent – marble score 8 tot 12
Grade 4: Goed – marble score 5 tot 7
Grade 3: Gemiddeld – marble score 3 tot 4
Grade 2: Onder gemiddeld – marble score 2
Grade 1: Slecht – marble score 1